VANLIGA FRÅGOR

Vad är Pelaskalet tillverkat av?

Skalen från Pela är tillverkade av Flaxstic®. Detta material är en sammansättning av plaster, nedbrytbara bioplaster och linstrån. Produkten är testad och innehåller inga ftalater eller Bisfenol A (hormoner) och inte heller kadmium eller bly. Detta innebär att produkten är godkänd enligt standarder för barnsäkerhet i Europa, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland som har de högsta kraven inom området. Materialet tillgodoser även amerikanska standarden (ASTM D6400-04) och Europeiska standarden (EN 13432) som berör industriell kompostering. Produkten kan alltså sorteras med matavfallet och komposteras industriellt vilket är en av anledningarna till att Pelaskalet har mindre ekologiskt fotavtryck och mindre växthusgasutsläpp än ett traditionellt skal tillverkat av plast.

Här kan du läsa mer!

Hur håller jag Pela- och korkskalet rent?

Både kork och flaxsticks är obehandlade material direkt från naturen vilken innebär att de har en viss struktur. Detta i sin tur betyder att smuts fastnar något enklare och att det efter en tid kan innebära viss förändring i färgnyans jämfört med polerade och behandlade plastskal. Detta är en del av den mer hållbara charmen men frukta icke, de är enkla att hålla rent.
Använd ytdesinfektionsmedel (Isopropanol) för att avlägsna envisa fläckar eller ta lite diskmedel och skrubba försiktigt med en svamp. Notera att designen på korkskalen inte är färg utan har graverats in. Det finns alltså ingen färg att försvaga men efter tid kan närliggande kork smutsas något så att gravyren blir mindre tydlig över tid.

Mörka jeans har en tendens att färga av sig och vi rekommenderar otippat nog att undvika matfläckar, de är svårast att få bort! 

Vart kommer allt ifrån?

Varumärket är svenskt och ruljangsen sköts från Sverige. Designen på trä- och korkskal är våran egen och graveras i Stockholm innan den skickas till dig som kund. Vi köper in våra produkter från olika delar av världen och granskar våra leverantörer enligt bästa förmåga. Pelaskalet tillverkas i Canada av Pela och vi opererar återförsäljare till följd av att Pela och Northones delar liknande framtidsvision.  

Kan vi som företag beställa skal med vår logga på?

Självklart! Både korkskalet och träskalen kan specialbeställas med egen logotyp helt enligt egna önskemål! Skicka gärna ett mejl till hello@northones.com. Vi hjälper gladeligen till och svarar vanligtvis inom 24h!

Är skalen från Pela barnsäkra?

Jajjemensan. Skalen är grundligt testade för att kunna möta just standarder om barnsäkra produkter. Produkter godkänns enligt standarder inom området från Europa, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Tack vare att skalen är nedbrytbara är det ett perfekt mobilskal för alla föräldrar, men tänk dock på att vi omges av giftiga ämnen och ett mobil har vi med oss överallt så baciller fastnar gärna. Vi rekommenderar napp framför mobilskal ;).  

Är din fråga ännu inte besvarad?

Frukta icke! Låt oss veta vad just du funderar på! Följ anvisningar nedan.