Vanliga frågor

Vad är Pelaskalet tillverkat av?

Skalen från Pela är tillverkade av Flaxstic®. Detta material är en sammansättning av plaster, nedbrytbara bioplaster och linstrån. Produkten är testad och innehåller inga ftalater eller Bisfenol A (hormoner) och inte heller kadmium eller bly. Detta innebär att produkten är godkänd enligt standarder för barnsäkerhet i Europa, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland som har de högsta kraven inom området. Materialet tillgodoser även amerikanska standarden(ASTM D6400-04) och Europeiska standarden (EN 13432) som berör industriell kompostering. Produkten kan alltså sorteras med matavfallet och komposteras industriellt vilket är en av anledningarna till att Pelaskalet har mindre ekologiskt fotavtryck och mindre växthusgasutsläpp än ett traditionellt skal tillverkat av plast

Läs mer om det här!

Hur håller jag Pela- och korkskalet rent?

Både kork och flaxsticks är obehandlade material direkt från naturen vilken innebär att de har en viss struktur. Detta i sin tur betyder att smuts fastnar något enklare och att det efter en tid kan innebära viss förändring i färgnyans jämfört med polerade och behandlade plastskal. Detta är en del av den mer hållbara charmen men oroa dig int, det är enkelt att hålla rent! Använd ytdesinfektionsmedel (Isopropanol) för att avlägsna envisa fläckar eller ta lite diskmedel och skrubba försiktigt med en svamp. Notera att designen på korkskalen inte är färg utan har graverats in. Det finns alltså ingen färg att försvaga men efter tid kan närliggande kork smutsas något så att gravyren blir mindre tydlig över tid. Tvätta runt motivet så försvagas det inte! Mörka jeans har en tendens att färga av sig och vi rekommenderar otippat nog att undvika matfläckar, de är svårast att få bort

Vart kommer ni ifrån?

Vi är ett Svenskt företag och det är här vi designar alla våra kork och trä-skal! Pela är ett kanadensiskt bolag däremot, vi är återförsäljare åt dom!

Är skalen från Pela barnsäkra?

Skalen är grundligt testade för att kunna möta just standarder om barnsäkra produkter. Produkter godkänns enligt standarder inom område från Europa, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Tack vare att skalen är nedbrytbara är det ett perfekt mobilskal för alla föräldrar, men tänk dock på att vi omges av giftiga ämnen och ett mobil som har vi med oss överallt fastnar baciller gärna på. Vi rekommenderar napp framför mobilskal ;)

Är din fråga ännu inte besvarad?

Låt oss veta vad du funderar på! Skicka ett meddelande så svarar vi dig så snabbt vi bara kan! Du kan också skriva till oss på facebook och instagram om du vill!

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.